Bejelentésbogikutyakozmetika.5mp.eu
KUTYAKOZMETIKA Ahol Minden Kutyus Divatos lesz :)

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Keresés a honlaponHírek
Megalakult Honlapom

Örömmel értesítek Minden kedves kutyabarátot, hogy megalakult a honlapom. Ez a honlap bemutatja munkáimat és tájékoztatást nyújt azok részére akik kutyájuk testét és lelkét kényeztetni szeretnék. 2010.02.22


Kutyakozmetika

A kutyakozmetika nem egyszerű de otthon is elvégezhető. A rendszeres kutyaápolásnak higiéniai jelentősége is van a jól ápoltságon kívül. A külső ápolással a kutya lelkét is ápoljuk, ezért nagy jelentőséggel bír a kutyakozmetika. Ha a kutyust hozzászoktatjuk a rendszeres ápoláshoz, így később már elvárja tőlünk a gondoskodást.

A kutyakozmetikában nagyon fontos az ápolóeszközök kiválasztása. Figyelembe kell venni kutyánk szőrzetét.

Az ápolási műveletek: A kutya
kefélését mindig a kutya hátán kezdjük a fejétől a farka irányába. Utána az oldala, a szügy, a melltájék, a hónalj következzék. A kutyánk hátsó fertáját óvatosan keféljük, hogy a kefe fel ne sértse a végbél érzékeny bőrét. Utoljára a lábakat kefélgessük át, igaz ezt nem nagyon szeretik. Rendszeres szőrápolásra szükségük van különösen a hosszú szőrű fajtáknak. A kutyakozmetikának nemcsak kozmetikai célja van, hanem ilyenkor az is kiderül hogy a séta közben megsérült e a kutya bőre. A kutyakozmetikában az ápolás, a kutya és a gazdi közötti kapcsolat része, kellemes és megnyugtató lehet a kutya számára. Ilyenkor gyorsan megnyugszanak és élvezik ezt a tevékenységet. Az összecsomósodott szőrzet fájdalmat is okozhat a kutyának. Beszéljünk a kutyához főleg amikor a fejét és a pofáját ápoljuk és aztán jutalmazzuk meg.

Fejápolás, a kutyakozmetikában: Szem: nedves vattával törölgessük meg a kutya szemét a szemeket házilag elkészített kamillás öblítő folyadékkal is megtörölhetjük. Ha a szem fokozottabban termelné a váladékot akkor forduljunk állatorvoshoz.

Fülápolás a kutyakozmetikában: Hajtsuk fel a kutya fülét és nedves vattával óvatosan törölgessük ki. Mindig új vattát használjunk. Soha ne nyúljunk a hallójáratokba. A füleket vatta segítségével gyógyszertárban kapható bórvízzel is ki tudjuk tisztítani. A beszőrösödött hallójáratot is kitisztíthatjuk, ezt Epilálóporral végezzük.

Fogápolás a kutyakozmetikában: Ajánlatos hetente ellenőrizni a fogait. Amit tehetünk hogy puha fogkefével, sós vízzel esetleg speciális fogkrémmel megmossuk a kutya fogát.

Télen fokozottabban figyelni kell arra hogy ne száradjon ki a kutyánk talpa. A sós utaktól kiszáradhat és berepedezhet a kutyánk talpa. Ezt kézápoló krémmel kenjük be

A kutyakozmetika fontos része a fürdetés. Mikor fürdessünk ? Sima szőrűeknél negyedévente, vagy ha okunk van rá Például ha sáros lesz, stb.

Hosszú szőrűeknél ugyanilyen gyakoriságot javasolnék, de felhívnám a gazdik figyelmét hogy a kutyust meg is kell szárítani, főleg ha tél van. Fürdetésnél mindig használjunk kutyasampont. Ugyanis az emberi sampontól viszketnek. Mert a bőrük PH-ja más. Ha a már száraz kutya rögtön hemperegni kezd a földön akkor ne lepődjünk meg, mert ismerős szagokkal borítja be magát.

A kutyakozmetikában van aki szívesen használja a kutyaparfümöt. Ezek nekik lettek kitalálva, nem zavarják a kutyák szaglását és a jó minőségűek egy pár napig megőrzik az illatukat.

A kutyakozmetikában nagyon fontos a következő: A körömápolás egyik nagyon fontos része a kutya gondozásának. Ennek kényes része a köröm lecsípése, ezt hagyjuk inkább profira és mi használjunk smirglit vagy körömráspolyt és csak reszeljük, nehogy a körömben lévő idegvégződést megsértsük.

A kutyakozmetika nagyon hasznos a kutya életében, ugyanis ezzel a pár művelettel egy egészséges vidám kutyust kapunk, a higiéniáról és az ápoltságról nem is beszélve.


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Üzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!